Zundert 2 - Gilze 2 (1 - 3)

dinsdag 15 oktober 2024, 19:00

Verslag VV Zundert 2 - Gilze 2

De vierde competitie wedstrijd is aangebroken. Een thuiswedstrijd op een zonnige koele herfstdag. Dit keer mogen de mannen van Zundert 2 aantreden tegen het altijd lastige Gilze. Het was weer puzzelen geblazen voor Edwin en zijn staf mede door het aantal blessuren en zieken.  Vv Zundert 2 begint in de volgende opstelling:

Allard

Iets over twaalf werd er afgetrapt op het hoofdveld. De eerste paar minuten zijn niet heel boeiend en beide teams kijken eerst de kat uit de boom. Toch is het onze Job die in minuut 6 een uitstekende redding in huis heeft op een hard schot. Corner Gilze. Maar zoals zo vaak dit seizoen al is gebleken, zijn de standaardsituaties tegen, een pijnpunt voor Zundert. De corner wordt goed voorgeslingerd en een speler van Gilze zet zijn hoofd er tegen waar het de verdediging van Zundert niet helaas niet lukte. 0-1…Gilze is na dit doelpunt de betere partij. Tot een echte kans komen ze niet. Tot dat de buiten speler van Gilze de zestien binnentreedt. Nick zet de tackel in en de spelers en bank van van Gilze schreeuwen naar de scheids voor een penalty…. Gelukkig voor ons heeft de scheids geen overtreding gezien. Gilze ging door waar het gebleven was, balbezit en zoeken naar kansen gelukkig stond de verdediging van Zundert z’n mannetje. In de elfde minuut kwam dan toch de eerste kans van Zundert. Jacco werd aangespeeld, draaide open en stak Sem uitstekend weg. Sem wist de bal helaas net niet langs te keeper te schieten waardoor de stand na 10 minuten nog altijd 0-1 was.  In minuut 14 wordt er een snelle buitenspeler van Gilze weggestoken, Job komt uit en de aanvaller tikt de bal voordat Job er bij kon weg. Waar Job wel bij kon was de scheenbeschermer van de aanvaller. Weer schreeuwt Gilze om een (terechte) penalty. De scheids kon het schijnbaar van de andere kant van het veld zien dat het geen penalty was volgens hem. Geluk voor Zundert zullen we maar zeggen. Dan toch in minuut 17 valt de 0-2. Een goed uitgespeelde aanval wordt simpel afgerond. Zonde want zoveel echte kansen had Gilze nog niet gehad. In minuut 29 gaat er weer een speler van Gilze naar de grond in onze zestien. Het zal u niet verbazen dat weer heel Gilze een schreeuw doet naar de scheids, die inmiddels klaar is met al dat gekwek. Gele prent voor de speler die viel voor appelleren. Dan in minuut 30 ontvangt Dejan een heerlijk broodje gezond van zijn vrouw. Eet smakelijk Dejan. Zundert werd in deze fase van de wedstrijd sterker en ging beter combineren wat leidde tot een grote kans voor Jacco. Tieme gaf een uitstekende steek pass op Jacco maar hij wist helaas de 1 op 1 niet af te ronden. Dan in minuut 34 was er toch wel een sportief moment. Een direct duel tussen Nick en zijn tegenstander. Het leek of de speler van Gilze zo hard zou worden gebeukt door Nick dat hij een harde smakker zou maken in de Dug-out van Gilze. In plaats van een harde beuk gaf Nick hem een kroel om de speler op te vangen.  Gilze werd slordig aan de bal en Zundert werd sterker en sterker. Na goed afjagen van de verdediging van Gilze verslikte een speler van hen in een pass. De pass belandde bij Sem en die kon 1 op 1 gaan met de keeper. Helaas pakte de keeper de inzet van Sem weer keurig. De stand blijft 0-2  In minuut 44 denkt Gilze nog 1 op 1 te gaan na een lange bal van achter. De grens vlagde keurig voor buitenspel en de scheids floot, alleen niet hard genoeg want de spits van Gilze ging nog verder en schoot zo de bal in het gezicht van Job. Even leek het licht uit te gaan maar onze Job is een bikkel en bleef gewoon op twee benen staan.

Minuut 45: rust. Genieten van een kop thee.

In de rust was al duidelijk. De kansen waren er. We hoefde deze wedstrijd absoluut niet te verliezen. We deden niks onder voor dit Gilze  Zundert kwam met 1 wissel de kleedkamer uit. Dejan kwam erin voor Jacco. Helaas moest Danny in minuut 50 na een klasse pot gespeeld te hebben het veld verlaten met een blessure. Jelle is zijn vervanger.  De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. Geen kansen en aan elkaar gewaagd in de duels. Toch kreeg in minuut 55 Zundert het eerste kleine kansje met een afstandsschot van Sem. Helaas net naast. Dan toch in minuut 57 de 0-3… een voorzet werd niet goed weggewerkt en het gevolg was een schot uit de tweede lijn. Deze werd hard en laag binnengeschoten in het linker hoekje.  Zundert bleef doorgaan waar het mee bezig was namelijk gewoon goed voetballen en hard werken. Dit harde werken werd beloond. In minuut 62 na een fantastische steekbal van onze linksback Lorenzo op de rappe Sem, maakte Sem de 1-3 koelbloedig af. Dan een bijzonder moment: Dejan blesseert niet de tegenstander maar onze eigen Tieme. Hij ging onbewust op de hak staan van de middenvelder van Zundert 2. Gelukkig viel de schade mee en kon Tieme door.  Bij wie de schade niet meeviel was bij Lorenzo in minuut 70. Het schoot in de lies en hij verlaat het veld. Allard vervangt hem. We waren in een fase terecht gekomen met weinig grote kansen. Toch was het Zundert die verdiende te scoren. In minuut 74 speelde Sem de keeper uit en schoot! De bal werd van de lijn gehaald en de rebound werd hard en hoog overgeschoten door Jelle De stand bleef 1-3. In minuut 78 kwam de volgende grote kans voor Zundert. Dejan kreeg hem uit een corner zo voor zijn voeten net voor de goal. Helaas schoot Dejan de bal van dichtbij zo op de bakplaat van de eitjes die naast de kantine stond. Stand nog altijd 1-3  De laatste fase van de wedstrijd was Zundert moegestreden van het harde werken. Op een klein kop kansje van Kees na en een afstandsschot van Erik kwamen er geen grote gevaren meer van beide kanten.  Minuut 90’ einde wedstrijd

De conclusie is dezelfde als die van voorgaande weken; volgende week nieuwe kansen. Volgende week wacht Rijen 2. Deze ploeg staat op een goede vierde plaats. Als Zundert met zo’n inzet speelt als vandaag valt er zeker wat te halen!

De scheids eet lekker mee met zundert 2!