Victoria 1 - Zundert 1 (0 - 1)

maandag 7 oktober 2024, 15:18

Zundert toont karakter

Op een zonnige zondagmiddag heeft Zundert de eerste 3 punten te pakken. Tegenstander Victoria werd op sportpark Albano met 0-1 verslagen. De start was voor Victoria, na 2 minuten viel de bal achter de Zundertse verdediging en moest de paal redding brengen. Zundert schrok wakker en pakte het initiatief in de wedstrijd. In de 7e minuut viel de bal voor de voeten van Jacco, zijn afstandschot leek over te gaan maar plofte via de onderkant van de lat binnen. Hierna volgde een fase zonder grote kansen. Beide ploegen konden fases van balbezit niet omzetten in kansen. Vlak voor rust kwamen daar toch nog twee momenten. Mike raakte de paal en een lange bal viel op de arm van een verdediger. Wonderbaarlijk genoeg floot de jonge arbiter niet voor een penalty. Na dit moment was het tijd voor de rust met de stand 0-1. Zundert startte de tweede helft met een wijziging. Sam kwam in het veld voor Roy. Zundert kwam gelijk onder druk te staan van een jagend Victoria. In minuut 63 was er een fraaie redding van Thomas nodig om de voorsprong vast te houden. 3 Minuten later kwam Jacco naar de kant om gewisseld te worden voor Sem. Victoria gooide de laatste 20 minuten de aanvallende troefkaart op tafel en ging met 3 achterop spelen. Echter waren de kansen voor Zundert om het te beslissen. Een scrimmage eindige met twee reddingen op de doellijn en een poging van Sam raakte de lat. Victoria gooide in de blessuretijd alles lang naar voren wat ze hadden, maar Zundert raakte niet van de wijs. Een uitstekend keepende Thomas ving nog maar eens een lange bal en toen vond de scheids het mooi. Een collectief strijdend Zundert pakte hierdoor de eerste 3 punten van het nog prille seizoen. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Hoeven, dat verrassend met 6-4 van Virtus won. Tot dan!

Opstelling Zundert: Thomas Daan - Bas - Ebbe - Stan Owen - Roy (Sam) - Karim Mike - Joey - Jacco(Sem)